loading...

A venit iarna ! Tu stii cum sa previi aparitia racelii si gripei ?

A venit iarna ! Tu stii cum sa  previi aparitia racelii si gripei ?Nu numai riscul de aparitie a racelii si gripei creste odata ce se instaleaza iarna ci si vizitele noastre la farmacie . Tocmai pentru a va scuti de aceste vizite dese la farmacie a fost gandit  conceptul de farmacie online .

Din ce in ce mai multi romani fac cumparaturi online , lipsa de timp pare sa fie unul dintre principalii factori pentru aceasta crestere . In acest context au fost puse bazele http://www.webfarm.ro/  , o extensie virtuala a doua dintre cele mai apreciate farmacii din Romania , Elixir si Omnia .

Odata cu venirea iernii se agraveaza si problemele noastre de sanatate . Scaderile bruste de temperatura , modificarile presiunii atmosferice  si  temperaturile extreme  sunt principalii  factori care influenteaza negativ starea noastra de sanatate in acest sezon . Persoanele care sufera de boli reumatice , probleme cardiace sau disfunctii respiratorii sunt cele mai afectate de aceste evenimente meteorologice .

In mod normal , raceala si gripa au simptome comune  , si anume stranut , dureri in gat si tuse . Diferenta survine in momentul in care vorbim de cauze , ceea ce inseamna ca toate aceste simptome sunt cauzate de virusi diferiti .

Probabil stiti deja ca gripa este mult mai periculoasa decat raceala .  O persoana cu o stare foarte buna de sanatate poate sa lupte cu succes impotriva racelii si gripei , fara a avea nevoie de ajutorul unui medic .

Din nefericire , foare multe persoane care se confrunta cu raceala sau gripa ajung sa aiba nevoie de ingrijiri medicale in special in momentul in care apare riscul unor complicatii pulmonare serioase , complicatii precum bronsita sau pneumonia . Copii si adultii cu varsta de peste 65 de ani sunt cei mai predispusi la aceste complicatii .

Trebuie sa stiti ca fiecare stranut , tuse sau durere survine ca urmare a unui motiv . Oricare are fi aceste motive , cu cat sunt mai rapid depistate cu atat organismul nostru are mai putin de suferit . In acelas timp , aceste cauze ne indica si metoda de tratament care trebuie aplicata  .

Sistemul imunitar , sistemul de auto-aparare al organismului , este cel care ne protejeaza impotriva tuturor factorilor negative  . Aceste sistem este fomat din organele limfoide , acele organe ale corpului generatoare de limfocite . Aceste organe sunt :

–    maduva osoasa – responsabila de alimentarea cu celule a sangelui ;
–    timusul ;
–    vasele limfatice – limfa este cea care detecteaza agentii care ne ataca organismul ;
–    ganglionii limfatici – monitorizeaza compozitia sangelui ;
–    splina – elimina celulele moarte din compozitia sangelui ;
–    apendicele – are un rol esential in producerea anticorpilor de tip A si in maturizarea limfocitelor de tip B ;
–    amigdalele ;
–    polipii .

Imunitatea poate fii naturala sau dobandita . Imunitatea naturala se formeaza prin placenta si in timpul alaptarii . In momentul in care organele care alcatuiesc sistemul imunitar sunt sanatoase omul este protejat impotriva celor mai multi microbi din mediul ambient .

De cealalta parte , imunitatea dobandita artificial  ( vaccinare , imunizare sau administrarea unui ser antidot ) sau  prin expunerea la agenti infectiosi are ca principal scop anticiparea aparitiei unor infectii prin stimularea organismului sa produca anticorpi .

Dupa cum va spuneam la inceputul acestui articol , www.webfarm.ro va pune la dispozitie o gama variata de produse farmaceutice care intaresc sistemul imunitar . Printre acestea se numara si Cetebe C Immunity Plus , un supliment alimentar cu eliberare prelungita  care ajuta la buna  functionare a sistemului imunitar si asigura doza zilnica de vitamina C de care organismul nostru are nevoie .

Alte stiri actuale :

consultanta Dan Bradu

1. Răceala, gripa şi virozele respiratorii
2. Tu ştii care e diferenţa dintre răceală şi gripă?
3. Gripa nu e o banală răceală!
4. Răceala şi gripa: 9 alimente pe care trebuie să le mănânci cand iţi e rău
5. Alternative naturale la antibiotice. Cum să preveniți și să tratați răceala și gripa fără să apelați la medicamente
6. Sărăcia din copilărie scade rezistenţa la gripă şi răceală în viaţa adultă

0 4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *