loading...

Ce faci cand touchscreen-ul telefonului nu functioneaza corespunzator?

Ce faci cand touchscreen-ul telefonului nu functioneaza corespunzator?

Se stie faptul ca telefoanele mobile care se gasesc pe piata in zilele noastre, nu mai au butoanele clasice, ci acum au touchscreen telefon, astfel ca pentru a efectua comenzile, utilizatorul apasa direct pe touchscreen-ul dispozitivului.

Ei bine, sunt o multime de situatii in care touchscreen-ul, care este o componenta destul de sensibila a telefonului, nu functioneaza asa cum ar trebui, iar tu ca si utilizator ar trebui sa stii ce ai de facut daca te vei regasi intr-o astfel de situatie.

Cu siguranta pot sa existe mai multe solutii pe care sa le incerci daca ecranul smartphone-ului tau este suprasensibil, daca nu reactioneaza la comenzi, daca are o sensibilitate redusa, sau chiar daca actioneaza singur, fara ca tu ca si utilizator sa ii plasezi o comanda.

In primul rand, trebuie sa stii faptul ca performanta unui ecran tactil poate sa fie influentata de anumiti factori, precum caldura, astfel ca trebuie sa iti folosesti telefonul la temperaturile optime.

Praful este deasemenea un alt factor care poate sa influenteze buna functionare a unui touchscreen, pentru ca daca acesta nu este protejat, praful poate zgaria ecranul telefonului. Chiar si anumite modele de huse pot sa afecteze buna functionare a touchscreen-ului.

In cazul in care ecranul tau este protejat de un geam protector din sticla, sau de o folie de protectie, transparenta din nailon, trebuie sa te asiguri ca acest accesoriu de protectie este lipit in mod corespunzator. Pentru ca accesoriul sa fie lipit in mod corespunzator, nu trebuie sa apara bulele de aer, sau umezeala sub accesoriu.

Un alt sfat pe care ai putea sa il urmezi, ar fi acela de a scoate orice toc sau husa de protectie a telefonului, pentru a verifica daca acest accesoriu interfereaza cu ecranul tactil al dispozitivului.

Deasemenea va fi important sa stergi ecranul cu o carpa curata si deasemenea uscata, pentru a te asigura ca ecranul tactil este curat. Deasemenea va trebui sa te asiguri ca mainile si degetele sunt curate inainte de a incepe sa atingi touchscreen-ul telefonului.

Este foarte important de stiut si faptul ca daca dispozitivul se incalzeste foarte tare, atunci sunt sanse foarte mari ca touchscreen-ul sa nu mai functioneze la capacitate maxima.

In acest caz va fi nevoie sa lasi telefonul deoparte pentru a se raci, iar mai apoi sa incepi sa il utilizezi din nou, iar astfel iti vei da seama daca touchscreen-ul nu a functionat in mod corespunzator datorita incalzirii excesive a telefonului.

Ei bine, cam acestia sunt cativa pasi simpli pe care ii vei putea urma in cazul in care touchscreen-ul telefonului tau nu functioneaza in mod corespunzator.

In cazul in care incerci toti acesti pasi, insa rezultatul ramane neschimbat, iar touchscreen-ul nu functioneaza asa cum ar trebui, atunci cel mai bine ar fi sa te duci cu telefonul la un service gsm profesionist, si sa ceri parerea specialistilor.

consultanta Dan Bradu

Cea mai buna solutie in acest caz, ar fi aceea de a inlocui touchscreen-ul cu altul nou, iar astfel vei scapa de griji si de probleme.

0 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *