loading...

Lemnul de Palo Santo – studii si cercetari

Recent, anumite studii ne-au aratat ca uleiul de palo santo contine compusi de combatere a cancerului, care scad stresul oxidativ si protejeaza celulele. La fel ca si citricele si uleiul de tamaie, uleiul de palo santo lupta impotriva cancerului, fiind compus din substante fitochimice de protectie, care pot opri formarea bolii in sistemul digestiv, endocrin, cardiovascular si nervos.

Limonenul, principalul ingredient activ din palo santo, este o componenta bioactiva gasita in concentratii ridicate in anumite plante, inclusiv coji de citrice, care are efecte anticanceroase si antiinflamatorii bine cercetate. In studiile preclinice privind carcinogeneza mamara si bolile asociate inflamatiei, suplimentarea cu limonena ajuta la combaterea inflamatiei, la citokinele mai mici si protejeaza bariera epitelica a celulelor.

In 2004, cercetatorii de la Scoala de Stiinte Farmaceutice din Shizuoka din Japonia, au descoperit cateva alte substante fitochimice cheie din uleiul de palo santo, care sunt capabile sa combata mutatia celulelor canceroase. Acestea includ lignanii de tip 4-ariltetralina denumiti burseranina si alte triterpene izolate (lupeol si epi-lupeol), luate din tulpinile plantelor Bursera graveolens.

Cand s-au testat, acesti compusi au prezentat o activitate inhibitoare remarcabila impotriva celulelor canceroase umane. Cercetatorii au observat activitati biologice incluzand actiuni antineoplazice, antitumorale, antivirale si antiinflamatoare impotriva mutatiilor celulare si a cresterii tumorilor. Compusii tripepene-lupeol gasiti in palo santo au prezentat in mod special o activitate puternica impotriva celulelor canceroase pulmonare, de san si de colon.

Retetele de ulei esential Palo Santo.

Iata cateva modalitati de a incepe utilizarea uleiului palo santo la domiciliu:

Aromatic: Puteti utiliza ulei esential de palo santo pentru aromoterapie, difuzand-ul in interiorul casei cu ajutorul unui difuzor sau il puteti inhala direct din sticla. Daca preferati sa incercati utilizarea lemnului de palo santo uscat in loc de ulei, utilizati o lumanare sau o bricheta pentru a va aprinde betisoarele / conurile si mentineti-le la un unghi de 45 de grade care indreapta varful spre flacara.

Lasati-l sa se arda timp de aproximativ 30 de secunde pana la un minut, apoi il aruncati afara sau il adaugati intr-un vas din metal, sticla sau lut neinflamabil, pentru a difuza lent in toata casa.
In mod local: Uleiul trebuie diluat cu un ulei de transport cum ar fi uleiul de nuca de cocos intr-un raport de 1:1 inainte de a-l aplica direct pe piele. Cand se utilizeaza ca ingredient in produsele cosmetice, denumirea INCI “Ulei de lemn Bursera graveolens” trebuie inclusa pe eticheta ingredientului.

Retineti ca unii oameni reactioneaza la uleiurile de citrice, tamaie si palo santo avand experiente de iritare a pielii. Efectuati astfel un test de patch-uri in primul rand pentru a fi siguri si aveti grija atunci cand este vorba de aplicarea uleiului la bebelusi, copii si animale de companie.

consultanta Dan Bradu

Pe plan intern: Palo santo este recunoscuta de FDA ca fiind sigur de consumat (21CFR182.20), dar acest lucru este recomandat numai pentru marcile de ulei de foarte buna calitate. Cautati un ulei care este 100% ulei pur terapeutic. Puteti sa adaugati o picatura in apa sau sa o luati ca supliment alimentar amestecand cu miere sau intr-o paine.

0 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *